19 april 2023

Echo Beatty + Dries Laheye muziek

→ Tickets (VVK €13 / ADD €16 / kansentarief €3,20)

19:30 Deuren open

20:00 Dries Laheye is als muzikant vrijgevochten van genres. Als componist en bassist speelt hij onder meer bij Selah Sue, STUFF., Lucid Lucia, Hoera., AAN, Fulco, Liesa Van der Aa.. Nu brengt hij voor het eerst een solo set op de basgitaar met nieuw werk. Trillende snaren brengen diepe sferen in composities met ruimte voor improvisatie. Zijn EP ‘Deining’  is een door wind gegenereerd golfpatroon aan het wateroppervlak van de zee of oceaan. In tegenstelling tot zeegang wordt het niet langer gevoed door wind.

21:00 Echo Beatty, alias Annelies Van Dinter, komt haar nieuwe album Vision Glitch voorstellen, uit op Unday Records (Dans Dans, Millionaire, The Bony King Of Nowhere,…). Met een bezwerende stem en heel eigen gitaarspel, wasemen Echo Beatty’s meesterlijke songwriting en liveshows een urgentie en intensiteit uit. Met twee albums en een ep in haar broekzak, , alledrie unaniem geprezen door de muziekpers, grijpt Echo Beatty met Vision Glitch opnieuw de luisteraar bij de schouders voor een rit naar opwindende oorden waar realiteit en droom versmelten. Echo Beatty speelt met de spanning tussen brutale gitaren en aanstekelijke melodieën en roept weidse landschappen van emoties op, evenals de kronkelige wegen die er doorheen snijden. Vision Glitch is zo’n album dat je gezelschap houdt wanneer je gaat en gaat en onderweg en weg bent.

Annelies Van Dinter begon als tiener te drummen in punkbands en is die punk geest nooit echt kwijtgeraakt. Ze groeide op met Bob Dylan, Fleetwood Mac, Radiohead, Jeff Buckley en Led Zeppelin en begon al snel zelf liedjes te schrijven en voelde al zeer snel dat muziek en de weg haar ware thuis is. En ze is ondertussen al op veel plekken geweest. Ze tourde doorheen Europa en de VS met verschillende bands (o.a. Bed Rugs en Styrofoam) en met Echo Beatty. In eerste instantie heel DIY, met zelf geknutselde cd’s om haar inventieve slaapkamer opnames op kleine shows te verkopen. Altijd het experiment en een dynamische synergie met de muzikanten waarmee ze werkt centraal plaatsend, heeft Van Dinter wat je ‘true grit’ kan noemen en zowel professioneel als persoonlijk reeds meerdere stormen doorstaan en blijft ze hongerig verder reizen naar steeds nieuwe muzieklandschappen te ontdekken.

In samenwerking met VIERNULVIER.

Dries Laheye © Noortje Palmers