01 december 2022

DIE BLECHTROMMEL film

19:30 De foyer gaat open, welkom voor een drankje!

20:30 De verfilming van het picareske verhaal van Oskar, het jongetje met de blikken trommel, begint en eindigt op een aardappelveld. In de decennia daartussen weigert hij simpelweg groter te worden in de chaotische en hypocriete wereld rondom hem. Gerestaureerde en extra dik gesneden ‘director’s cut’ van Schlöndorffs Gouden Palm- en Oscarwinnaar.

Volker Schlöndorff, 1979, 163’, OV: Duits / OT: ENG
Georganiseerd door Ciné Rio.

 

Tickets
€5 / kansentarief €1

Tentoonstelling Paya Germonprez

Naar aanleiding van Die Blechtrommel geeft Ciné Rio tijdelijk een thuis aan een selectie aquarellen en illustraties door de Gentse kunstenaar Paya Germonprez.

Nauw verbonden met de cinemageschiedenis van Gent, liet Paya zich voor de reeks Take Me to the Picture Show (2019-2022) inspireren door scènes uit films die niet noodzakelijk genoemd worden in ‘best of’-lijstjes.

“Het gaat eerder om minder bekende films of vergeten meesterwerken. Misschien probeer ik ze op die manier terug te halen.”

Speciaal voor de gelegenheid heeft Paya een werkje gemaakt geïnspireerd op Die Blechtrommel, dat in print ter plaatste wordt verkocht. Die avond om 20:00, vooraf de vertoning, geeft zij bovendien graag een woordje uitleg bij de voor haar erg persoonlijke band met cinema en de reeks die de wand van Ciné Rio zal sieren.

Daarnaast is Paya’s werk ook te bezichtigen op zondag 4 december van 10:30 tot 14:00.