13 oktober 2018

COVERSLUT© FASHION RIOT # 1 – Fashion Launch

fashionlaunch

20:00 – 00:00   Live screen-printing, DJs, Live catwalk, Henna Tattoos, food and more – Vrije ingang

‘S WERELDS EERSTE PAY WHAT YOU CAN-MODEMERK!

Het is een bekend fenomeen: grote merken kapen een jongerencultuur, om die daarna opnieuw en masse aan diezelfde jongeren te verpatsen.  Met het etiket van hun eigen logo’s uiteraard.

Met ‘COVERSLUT©’ wil kunstenaar Grace Ndiritu die praktijk aan de kaak stellen: ze wil de jeugd opnieuw haar eigen cultuur laten toe-eigenen. Daarvoor lanceren Ndiritu en manoeuvre – het Gentse beeldend atelier voor co-creatie, ambacht en diversiteit – ’s werelds eerste pay what you can (PWYC)-modemerk. Deze nieuwe lijn wordt gelanceerd op De Koer. Een avondje met modellen, live screenprinting, dj’s, henna tattoos, food en nog veel meer. Een project rond nieuwe mode en democratie.

Grace Ndiritu volgde les bij Hollywood-filmregisseur Steve McQueen en exposeerde in het Metropolitan Museum in New York. In 2014 kreeg ze een plaats in Phaidon’s ‘The 21st Century Art Book’ en werd ze door Apollo Magazine genoemd als een van de tien belangrijkste en invloedrijkste artiesten onder de 40 jaar.

Geïnteresseerd in wat de lijn van COVERSLUT© in aanbieding heeft? Neem dan een kijkje op de online webshop (start verkoop: september 2018)

www.coverslutfashion.com

Manoeuvre is een van de vaste partners binnen het Stadsatelier van Vooruit en groeide de laatste jaren uit tot een levendige kunstenplek waar co-creatieve kunstpraktijken en een divers publiek samenkomen. Grace Ndiritu is er een van de vaste kunstenaarsresidenten gedurende het jaar 2018 en 2019.

© Gracendiritu