26 oktober 2019

Compro Oro albumrelease + Susobrino muziek

20:00 Susobrino is het alterego van de 23-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Vanobbergen. Zijn Boliviaanse roots inspireerden zijn passie voor exotische en etnische klanken, in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. Die combineert hij met elektronica, wat een knetterend ritmisch resultaat oplevert. Hij won er de Champion Sound Beat Battle 2018 mee, werd door Lefto uitgenodigd op Made In Belgium én bracht een debuut-EP Mapajo uit bij Global Hybrid Records.

21:00 In 2015 lanceerde het Gentse latin jazz collectief Compro Oro de bijzonder aanstekelijke debuutplaat ‘Transatlantic‘. Anderhalf jaar en een paar dozijn concerten later kwam de band met een nieuw wapenfeit: ‘Bombarda’, een gewaagde ep die wegvoer van Cuba, richting zuiden en oosten, wat andere etnische ritmes en uitgesponnen jams opleverde.

Op het nieuwe album ‘Suburban Exotica‘, dat in oktober 2019 verschijnt, gaat de band nog een stap verder en voegt de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. Het album is geproduceerd door toetsenist Dijf Sanders. Speciale gast Joachim Cooder – zoon van levende legende Ry Cooder – serveert percussie en zijn met effecten beladen elektrische mbira.

Georganiseerd ism Democrazy

 

Tickets
vvk €12 / add €15

© Athos Burez