13 augustus 2016 – 08 september 2016

Bouwkamp de Koer Bouwspeelplaats

We zouden doorgaan, waar of daar, dat staat vast.

Sinds deze zomer zijn de mensen achter de Meubelfabriek en de Binnenweg terug volop aanwezig in de Brugse Poort. Van de coöperatieve ‘de Vooruit nr.1’ kregen zij ‘zaal de Meibloem’ in erfpacht voor de komende decennia. De plek is een volkshuis opgericht door de socialistische wijkclubs in 1911, en werd tot nu beheerd door die verschillende clubs en cvba de Vooruit. Het diende de afgelopen eeuw als volkscafé, theaterzaal, cinema, jeugdhuis, fanafarezaal enz…

Deze rijke geschiedenis vullen wij nu verder aan met een nieuw hoofdstuk. ‘de Koer’.
Met de Koer verdopen we ‘zaal de Meibloem’ tot een plek van creatie en ontmoeting.
De bruisende dynamiek die op gang werd gezet in de Meubelfabriek en de Binnenweg krijgt hiermee een duurzaam vervolg. Met trotse terugblik ontheffen we de werking uit het circuit van de vele tijdelijke invullingen in het Gentse.

De komende maanden gaan we met het gebouw aan de slag, enkele hoogdringende werken dienen uitgevoerd te worden. Hierbij kunnen we zeker hulp gebruiken. Van zaterdag 13 augustus tot en met donderdag 8 september zetten we het eerste Grote Bouwkamp op. Alle dagen, behalve maandag en dinsdag, tussen 9u30 en 18u ben je welkom om mee te helpen afbreken, opvegen, inscheppen, langstrekken, meten, mee-eten koken, klikken, lakken, verzetten, uitvijzen, intikken en zo voorts. Dit alles onder deskundige begeleiding van enkele werfleiders.

Voor de gezellige geest en het gezonde lichaam voorzien we telkens een volwaardig middagmaal. Er kan ook gekampeerd worden in, op en naast het gebouw.

U voelt zich geroepen? U heeft onraad geroken? Geef dan zeker een seintje op info@dekoer.be of laat hier een berichtje na.