26 november 2023

Benefietfilm voor Gaza: Tale Of The Three Jewels film

→ Tickets (Inkom aan vrije bijdrage)

In solidariteit met de slachtoffers van de humanitaire crisis in Gaza steunen de Koer en LABO de oproep tot een onmiddellijk staakt-het-vuren. We willen onszelf en ons publiek beter informeren en actie ondernemen om de slachtoffers van deze humanitaire ramp te steunen.

Op zondag 26 november organiseren we een benefiet filmnamiddag met Tale Of The Three Jewels (Khleifi, 1995). Na de film volgt er een nabespreking met Michel Khleifi (regisseur), Firas El Hallak (Splinter vzw) en Neslihan Dogan (historica). De Koer en LABO willen op deze namiddag tijd en ruimte maken om mensen samen te brengen. Er wordt een warme snack voorzien. Iedereen is welkom voor een open gesprek en om gevoelens te delen.

Inkom is aan vrije bijdrage. De opbrengst gaat volledig naar een humanitaire hulporganisatie in Gaza.

Graag vooraf inschrijven via dit formulier

Opgelet: de vertoning is volzet. Inschrijven op de wachtlijst is mogelijk. 


14:00
De foyer gaat open, welkom voor koffie of thee

14:30 Tale of the Three Jewels is een modern sprookje dat wordt afgewisseld met scènes die de dagelijkse realiteit van het leven in Gaza onder bezetting weergeven: armoede, geweld, opsluiting, beperkte mogelijkheden en wanhoop. De droomachtige film toont het verdriet van een verloren kindertijd en duidt op de noodzaak om de kinderen uit Gaza het recht om te dromen terug te geven.

Youssef, een twaalfjarige Palestijnse jongen, is een kind van de Intifada. Hij woont bij zijn moeder, zijn vader zit in de gevangenis en zijn broer wordt gezocht door het Israëlische leger. Hoewel zijn leven wordt gekenmerkt door geweld en onderdrukking, gebruikt Youssef zijn fantasie om te ontsnappen aan de grauwe werkelijkheid van het vluchtelingenkamp waarin hij leeft. Op een dag, tijdens de jacht op vogels, ontmoet hij de mooie Aïda, een jong zigeunermeisje en leidster van een kinderbende.

Tale of the Three Jewels is de eerste speelfilm die volledig in Gaza werd opgenomen. In 1995 werd de film geselecteerd voor het filmfestival van Cannes.

16:20 Nabespreking met Michel Khleifi (regisseur) en multidisciplinair kunstenaar en filmmaker Firas El Hallak (Splinter vzw). Het gesprek wordt gemodereerd door Neslihan Dogan, historica gepassioneerd door migratie – en gendergeschiedenis.

Michel Khleifi, 1995, 112’, OV: Arabisch / OT: Engels
Georganiseerd door de Koer en Ciné Rio in samenwerking met LABO vzw.