06 mei 2022

Aksak Maboul + Laetitia Sadier + Aya Suzuki Muziek

19:30 Deuren open

20:00 Op zesjarige leeftijd startte Aya Suzuki haar muziekopleiding. Zes jaar later, op haar twaalfde, begon ze met percussie en marimba. Binnenkort staat ze op ons podium en opent ze de avond. Een percussioniste die haar kunnen al bewezen heeft tijdens verschillende solo optredens. Het resultaat is een bezwerend en repetitief ritueel voor oog en oor.

21:00 Laetitia Sadier is een stichtend lid van Stereolab, de band heeft 17 albums en compilaties uitgebracht sinds hun oprichting in Londen in 1990. In 1996 begon Laetitia haar ‘solo’ carrière met een reeks singles en 3 albums, met als laatste, Silencio. Laetitia brengt een repetitieve, bijna motorische beat in combinatie met haar lijzige stem die afwisselend in het Engels en Frans zingt. Wie hield van de typische Stereolab sound, zal ook nu niet bedrogen uitkomen!

21:30 Aksak Maboul is ongetwijfeld één van de meest fascinerende bands die ons land rijk is. De experimentele avant-rock band werd in 1977 opgericht door Marc Hollander. In 2020 kwamen ze met het album Figures, hiermee zijn ze helemaal terug van weggeweest. Iedereen valt als een blok voor deze comeback plaat. Van avant-rock tot electropop, de vlam brandt nog steeds en warmer dan ooit.

Georganiseerd in samenwerking met Democrazy.

Tickets
VVK €13 / ADD €16 / DEMOKAART-korting €10