25 mei 2023

A lullaby tells stories of motherland muziek

19:30 Deuren open, welkom voor een drankje!

20:00 Afgelopen jaar verzamelde resident Ehsan Yadollahi allerlei klanken uit verschillende culturen. Samen met andere muzikanten deelt hij het podium of nemen ze je mee in hun klankenspel. Deze avond delen ze een verzameling aan lullabies, slaapliedjes die een verhaal vertellen over vroeger en nu.

Farnoosh Khodadadeh uit Iran speelt al sinds haar 14e het Perzisch-Koerdisch percussie instrument ‘daf’. Na een periode van stilte heeft ze haar muzikale activiteiten hervat en opgetreden op verschillende evenementen, waaronder de Gentse Feesten, STRAF en het B-Classic festival.

Mario Maiguel is een pianist en repetitor uit Colombia. Hij werkt regelmatig samen met het Vlaams Opera Ballet en is gastprofessor aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij trad op in gerenommeerde theaters in Colombia, Spanje, Duitsland en België, waaronder Bozar, Queen Elizabeth Hall, de Vlaamse Opera, Opera Oviedo en Teatro Colón.

Nicolas Cornia, een veelzijdige artiest afkomstig uit Rome, Italië besloot na zijn studies zichzelf toe te leggen op klassieke zang, muziektheorie en pedagogiek aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Als artistiek leider van het ensemble Le Vecchie Musiche en hoofdonderzoeker van het FAAM-project bij Labo XIX&XX aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, creëert hij originele muzikale projecten gebaseerd op interdisciplinair onderzoek.

Jürgen De Blonde is een Belgische muzikant-componist uit Gent die al sinds 1997 muziek uitbrengt onder de naam Köhn. Zijn soloprojecten richten zich voornamelijk op elektronische muziek, waarbij hij technieken zoals geluidsmanipulatie, synthesizer, sampling, overdubbing en improvisatie gebruikt. Het resultaat hiervan combineert melodieuze pop-invloeden met abstracte geluiden en alles daartussenin. Naast zijn soloprojecten is Jürgen ook lid van andere collectieven, zoals ‘de portables’ en ‘Kohier’. 

Linnea Lidegran Correia is geboren in Porto en opgegroeid tussen Portugese schooljaren en Zweedse zomers. Na haar bachelor in Multimedia Technologieën, heeft ze zich verplaatst tussen Zweden, België en Portugal, op zoek naar de wind die haar praktijk zal inspireren binnen animatiefilm, documentaire, handwerk, erfgoed, muziek en duurzaamheid.

Vrije bijdrage

©David Degelin