28 maart 2018

9000° #1

De eerste editie van 9000° barst los op 28 maart vanaf 20:00, iedereen is van harte welkom om de heerlijke sfeer te komen opsnuiven!

9000° is een evenementenreeks, gedragen door 5 jonge muzikanten, die het Gentse gevoel voor samenhorigheid wil versterken met behulp van cultuur. Door het organiseren van evenementen waar meerdere jonge artiesten aan bod komen uit verschillende kunstrichtingen wordt de humanitaire organisatie MusicFund ondersteund.

Op het menu voor deze eerste editie staan:

20:00 – 20:40 Caitlin Talbut brengt verhalende muziek over inspirerende vrouwen. Zowel uitgesproken individueel als universeel, waardoor je soms tussen de regels door moet lezen. Eenvoudig en duidelijk, hoewel soms onvoorzien.

20:45 – 21:15 Marjan De Ridder is oneindig verliefd op woorden en beelden. Ze bouwt verhalen met zinnen en penselen.

21:20 – 22:00 Be Irving combineert akoestische instrumenten met laptops, samplers en zanglijnen. Ergens in niemandsland tussen Damon Albarn, Beach House en Sparklehorse vind dit trio hun frisse geluid.

Doorlopend: De schilderijen van Laurens De Nil gaan over de transformatie van het menselijke lichaam. Vaak zijn er linken aan mythologie die hij in een hedendaagse context plaatst. Analoog aan zijn donker gevoel voor humor verdraait hij zo algemene waarden en representaties. In zijn laatste serie werken getiteld: “Chances are the meek shall not inherit the earth” fuseert hij schapen met anorectische en extreem zwaarlijvige beelden. Het bekritiseert de belofte aan dat ongelijke sociale schalen zichzelf automatisch herstellen over tijd.

Tickets: 10 euro / 5 euro studententarief

Alle winst gaat integraal naar Music Fund.