Ciné Rio: Film om te zien

Ciné Rio presenteert ‘Film om te zien’!

Ciné Rio ging aan de slag met hun favoriete films en hoopt een interactieve filmquiz te beginnen. “We beelden scènes of titels uit en roepen het publiek op hetzelfde te doen en naar ons door te sturen. De enige vereiste is dat er met huis- tuin- en keukenmateriaal wordt gewerkt en dat het niet langer dan een half minuutje duurt.” Omdat het niet altijd yoga in uw living hoeft te zijn.

Raad jij mee welke films/docu’s hieronder worden uitgebeeld?

 

Wil je zelf een raad-de-film-video maken?

Inzenden kan via cinerio@dekoer.be en wij maken van jouw inzending een ‘Film om te zien’!

Ronde 5

Vorige week leefde onze huisscenarist zich uit met G.I. Joe om een sublieme scène uit ‘The Thing‘ te brengen.

Deze week zijn de vrouwen aan zet!

Raden jullie welke films hier uitgebeeld worden?

Ronde 4

Houd u vast voor het huis-tuin-keukenmateriaal van ronde 4! Raden jullie uit welke film de volgende scène komt?

 

Filmtip

Op een donderdagavond, zaterdagmiddag of zondagochtend, deze nieuwe filmtip van Ciné Rio is er één voor elk moment én voor elkeen van ons.

Soms zijn kinderen het ideale excuus om even mee achterover te leunen, maar het kan bij dit wervelende verhaal van Marona en het fantastische, grafische universum van illustrator Brecht Evens ook gewoon zonder kinderen.

‘Marona’ (Anca Damian, 2019, 90’, Nederlands gesproken) is te bekijken via deze link voor 8 euro!

Ronde 3

Rrrrrrronde 3 bestaat uit maar liefst 5 films! Raden maar!

Ding ding ding!
Dit waren de juiste antwoorden bij de derde ronde: 1/ The Graduate 2/ Dancer in the dark 3/ Ratatouille 4/ Singing in the rain 5/  Jeanne Dielman 23 Quai du Commerce 1080 Bruxelles.

 

Filmtip

Een actrice versmelt met haar personage. Het personage krijgt een nieuwe rol toebedeeld. Welke rol speelt zij? En wie is haar tegenspeelster? Juliette Binoche en Kristen Stewart in een spiegelpaleis.

Bekijk CLOUDS OF SILS MARIA (Olivier Assayas, 2014, 115’, Engels gesproken, Nederlands OT) voor slechts €2,99 via Universcine.

Ronde 2

Ding ding ding!

U hebt het misschien niet helemaal geraden, maar het ging in deze tweede ronde om Interview with a Vampire, Jurassic Park en Free Solo.

Ronde 1

Ding ding ding!

U hebt het ongetwijfeld geraden, het ging om Silence of the Lambs, The Godfather en The Sound of Belgium.

 

Filmtip

De makers van deze laatste zijn zo vrij geweest deze award-winnende documentaire voor jullie online te zwieren! Omdat het niet altijd yoga in uw living hoeft te zijn.