Ciné Rio

Ciné Rio is de buurtcinema van de Koer, in het hart van de Brugse Poort. Wekelijks verenigt filmliefhebber, buurtbewoner en toevallige passant zich op het balkon van de vroegere volkscinema voor een zorgvuldig uitgekozen en verrassende film met randgewoel.

CINEMA IN’T PARK!

Zomer! Ciné Rio zoekt verfrissing in het Kokerpark en verwelkomt de buurt voor openluchtfilms tussen de bomen. Vier organisaties uit de Brugse Poort (Averroes, De Rode Lotus, Van Monck Autonomous Gym en Maanobota Collective) kiezen hun favoriete films. De toegang is gratis.

PROGRAMMA

22.08 Beraber (Gümürhan, 2023) ism Averroes
29.08 Hit the Road (Panahi, 2021) ism De Rode Lotus
05.09 Girlfight (Kusama, 2000) ism Van Monck Autonomous Gym
13.09 Encanto (Bush, Howard, 2021) ism Maanobota Collective

PRAKTISCH

20:00 – Welkom voor een drankje in het park
21:00 – Start film

Toegang: Gratis inkom
Locatie: Kokerpark, ingang Ooievaarstraat of Kokerstraat.

Cineclub

Ik wou ooit eens ‘Spartacus 1960’ op de Koer vertonen voor mijn familie en vrienden, en voor je het weet ben je hier stoelen aan het verzetten. – Nick

Cineclub Rio runt de bioscoop collectief en verzorgt de machinerie van programmatie en techniek tot onthaal en bar. Samen film ervaren is de drijfveer en de cinema het speelveld om die ervaringen uit te wisselen.

Heb je ook zin om je cinema handen uit de mouwen te steken? Stuur een mailtje naar cinerio@dekoer.be.

 

Instagram

© Leontien Allemeersch

Verhuur

Heb je interesse om een film te vertonen? Of ben je op zoek naar een authentieke setting? Meer informatie vind je hier of stuur een mailtje naar verhuur@dekoer.be.

Op bezoek bij Kuleshov

Op 27/01/24 gingen Nick & Charlotte van de cineclub op bezoek bij het radioprogramma van Urgent.fm, Kuleshov! Luister mee naar de cinema achter de schermen tijdens deze uitzending.

 

Met dank aan

Ciné Rio wordt ondersteund door het VAF en dankt ook graag zijn vele vrienden zoals Kuleshov, Kuru, Cinea, Offscreen, KinoKlimate, JEF, Filem’On, De Rode Antraciet vzw en nog vele anderen die Ciné Rio elke keer weer mee in een ander jasje steken.